Jon Kabat-Zinn stelt: ”Mindfulness is aandacht schenken aan wat zich voordoet in het heden, zonder erover te oordelen." 

Mindfulness is een oosterse meditatietechniek en bestaat al meer dan 2.500 jaar. Jon Kabat-Zinn (1944), hoogleraar, schrijver en docent heeft in de jaren '80 mindfulness succesvol onderzocht en in de westerse psychologie geïntroduceerd. De essentie van Mindfulness (aandachtstraining) is het vermogen om in het moment te leven.
Je gedachten zijn vaak in het verleden of in de toekomst. Daardoor vergeet je om van het huidige moment te genieten. Met mindfulness train je jezelf om je aandacht in het ‘nu’ te houden. 

Na je werkdag ga je naar huis en opeens ben je op de plek van bestemming. Herkenbaar? Je hebt de weg naar huis op de automatische piloot afgelegd. Op dat moment ben je niet mindful. Je bent vergeten om van het moment te genieten. 

Wat doet Mindfulness?
Het denken aan het verleden of het zorgen maken over de toekomst heeft geen zin, veroorzaakt (vaak) stress en kost je energie. Mindfulness helpt je je houding te veranderen. Je leert op een andere manier naar het leven te kijken. Je leert waar te nemen zonder te oordelen. Je leert verwachtingen los te laten.
Je ervaart meer rust en bent bewust van wat je zelf wilt. Je hebt meer plezier. 

Wat doet Mindfulness niet?
Mindfulness lost je problemen niet op maar leert je om anders met problemen om te gaan. Doordat je een andere houding hebt ervaar je de negatieve invloeden op jouw leven als minder belangrijk. 

Mindfulness en stressreductie
Morgen moet je een rapport opleveren en eigenlijk heb je daarvoor te weinig tijd. Dit levert (onnodige) stress op.
Kijk eens naar trainingen gericht op mindfulness en vitaliteit. In deze trainingen krijg je de handvatten aangereikt om meer in het moment te leven. Naast fysieke en mentale ontspanning leer je (onnodige) stress om te zetten naar positieve energie. Met meer rust in je hoofd ben je creatiever en ontwikkel je een duidelijke focus op de dingen die jij belangrijk vindt. 

Tip: Werkstress? Kies voor mindful bewegen EN mediteren!

Copyright VITALITEIT360

Blijf in Contact!

Volg mijn social media kanalen voor tips, nieuws, video's en blogs

Contactgegevens

Studio Aalsmeer
Vlinderweg 310
1432 MX  Aalsmeer
Tel: +31 (0)6  290 79 552
Email: info@vitaliteit360.nl

Disclaimer

De tekst op deze website is met grote zorg samengesteld. U kunt geen rechten ontlenen aan de aangeboden informatie.
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
nr. 34262987 te Amsterdam.
BTW nr. NL001556414B20